Medierea in familie

Conflictele in familie ii afecteaza de regula pe termen lung pe membrii acesteia. Medierea ofera posibilitatea de rezolvare,  in timp scurt, a acestor conflicte, permite ca partile aflate in conflict sa decida singure cu privire la destinul familiei si sa gaseasca solutii rezonabile pe termen lung.Medierea in familie

Conflictele in familie ii afecteaza de regula pe termen lung pe membrii acesteia. Medierea ofera posibilitatea de rezolvare,  in timp scurt, a acestor conflicte, permite ca partile aflate in conflict sa decida singure cu privire la destinul familiei si sa gaseasca solutii rezonabile pe termen lung.

Medierea  ajuta sa gasiti solutii pentru conflictele din familie, cum ar fi:

  • negocierea continuarii casatoriei;
  • solutii pentru exercitarea drepturilor parintesti;
  • variante privind stabilirea domiciliului copiilor;
  • discutarea contributiei parintilor la intretinerea copiilor (pensia alimentara);
  • alte neintelegeri aparute intre soti;
  • desfacerea casatoriei si rezolvarea aspectelor accesorii divortului.

Se poate apela la mediere evitand ajungerea in fata instantelor de judecata sau la divort pentru neintelegerile pe care le aveti cu sotul/sotia privind drepturi de care puteti dispune. Medierea ajuta la solutionarea in mod civilizat a divortului din toate punctele de vedere.
Divortul ale carui aspecte s-au agreeat prin intermediul unui acord de mediere nu este acelasi lucru cu divortul prin acordul partilor asa cum este reglementat de art. 38 alin.2 Codul familiei (conditiile fiind ca pana la data cererii de divort sa fi trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei si sa nu existe copii minori rezultati din casatorie), care poate fi supus medierii.
Chiar daca au rezultat copii din casatorie sau nu a trecut un an de la incheierea casatoriei, puteti agrea un acord cu privire la desfacerea casatoriei, din culpa comuna, avantajul fiind ca instanta nu va va mai cere sa administrati probe/martori in aceasta privinta.